Krav MagaKrav Maga is het meest effectieve en realistische zelfverdedigingssysteem ter wereld en maakt gebruik van instinctieve bewegingen, praktijkgerichte technieken en realistische trainingsscenario's. 

Kenmerkend voor Krav Maga is dat training vaak plaatsvindt met uiteenlopende realistische situaties, zoals een ontvoeringssituatie, gevaar 's nachts, aanvallen op een belangrijk persoon, aanvallen met een vuurwapen of mes, enzovoorts. De technieken sluiten aan op natuurlijke reflexen en zijn daardoor snel aan te leren. Door de logische benadering van zelfverdediging en gevechtssituaties kan men in een relatief korte tijd een hoog niveau bereiken.

Krav Maga is het officiële 'hand-to-hand combat system' van het Israelische leger en wordt ook binnen andere internationale (militaire) eenheden zoals de FBI, SWAT en Navy SEALS gebruikt als zelfverdedigingssysteem. De snelle en eenvoudige verdedigingstechnieken en de effectieve aanvallen maken Krav Maga de meest effectieve voorbereiding op gevaarlijke en onverwachte situaties. Hierdoor is het geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar, ongeacht lichamelijke conditie. Voor jeugdige sporters bieden we het km-X programma.

Tijdens het sporten word je lekker gepusht en gemotiveerd door de mensen om je heen. Iets wat ik zelf erg moeilijk vind als ik op eigen houtje train. Resultaat is, is dat je meer kan dan je van jezelf dacht. -Danny

Ik kwam hier op advies van een vriend van mij. Ik vertelde hem mijn verhaal omdat ik voor mijzelf door een redelijk zware periode ging. Ik werd met open armen ontvangen door de instructeurs en de mensen die daar al aan het trainen waren. Ze houden rekening mee dat je net begint en leggen alles goed uit. Ik ga iedere keer met veel plezier hierheen en het werkt ook erg voor je zelfvertrouwen! Ben blij dat ik dit heb gevonden. -Guido

Je wordt elke keer gedreven het beste uit jezelf te halen. De uitleg van de docenten is uitgebreid en je krijgt persoonlijke begeleiding/uitleg als ze zien dat je het nodig hebt. Ik ben voordat de les begint altijd weer een beetje zenuwachtig.... welke uitdagingen krijgen we deze les? Je weet het nooit met zulke enthousiaste docenten! -Nanda

Brilliant place to train, excellent atmosphere and very friendly instructors. -Mark

Krav Maga level 1
(voor beginners)
De level 1 lessen zijn bedoeld voor alle nieuwe Krav Maga studenten. Het doel van deze lessen is om de basis van zelfverdediging te leggen. Studenten leren de gevechtshouding en bewegen, diverse stoot- en traptechnieken (zowel staand als vanaf de grond), alsook de verdedigingen tegen stoten en verwurgingen. Studenten die gemiddeld drie keer per week trainen, kunnen na zes tot negen maanden examen doen om hun level 1 (gele band) te halen en naar het volgende niveau te mogen.

Krav Maga level 2
(voor studenten met een gele band)
Na het behalen van het Krav Maga level 1 examen, mogen studenten deelnemen aan de Krav Maga level 2 lessen. Op dit niveau zullen studenten de technieken van level 1 verbeteren en leren extra stoot- en traptechnieken, verdedigingen tegen stoot- en traptechnieken en verwurgingen, headlocks en bearhugs. Studenten die gemiddeld drie keer per week trainen, kunnen na negen tot twaalf maanden examen doen om hun level 2 (oranje band) te halen en naar het volgende niveau te mogen.

Krav Maga level 3
(voor studenten met een oranje band)
Na het behalen van het Krav Maga level 2 examen, mogen studenten deelnemen aan de Krav Maga level 3 lessen. In deze lessen verbeteren studenten de verschillende aanvalstechnieken, leren nieuwe verdedigingen tegen verwurgingen en headlocks op de grond en maken kennis met geavanceerde technieken tegen aanvallen met mes, pistool en stok. Studenten die gemiddeld drie keer per week trainen, kunnen na twaalf maanden examen doen om hun level 3 (groene band) te halen en naar het volgende niveau te mogen.

Krav Maga level 4
(voor studenten met een groene band)
Na het behalen van het Krav Maga level 3 examen, mogen studenten deelnemen aan de Krav Maga level 4 lessen. Deze lessen zijn bedoeld voor gevorderde studenten en gaan in op geavanceerde trap- en stoottechnieken en de verdedigingen daar tegen, verdedigingen tegen aanvallen met mes, pistool en stok. Ook bevat dit level gevorderde verdedigingen tegen aanvallen op de grond. Studenten die gemiddeld drie keer per week trainen, kunnen na twaalf tot vijftien maanden examen doen om hun level 4 (blauwe band) te halen en naar het volgende niveau te mogen.

Krav Maga level 5
(voor studenten met een blauwe en bruine band)
Na het behalen van het Krav Maga level 4 examen, mogen studenten deelnemen aan de Krav Maga level 5 lessen. Dit level is voor vergevorderde studenten en verfijnt alle aangeleerde technieken en beslaat een uitgebreid curriculum bestaande uit geavanceerde zelfverdedigingstechnieken, alle verdedigingen tegen wapens, sparren, en grondvechten.

Krav Maga level 6
(voor studenten met een bruine band)
Het zwarte band niveau beslaat een uitgebreid curriculum bestaande uit geavanceerde aanvals- en verdedigingstechnieken. Studenten op dit niveau kennen een verscheidenheid aan zelfverdedigingstechnieken, zowel staand als op de grond, tegen ongewapende als gewapende tegenstanders. Examen doen voor dit niveau kan alleen op uitnodiging.

Aangesloten bij Krav Maga Worldwide
Omdat kwaliteit van onze lessen en van onze instructeurs bij ons hoog in het vaandel staat is Krav Maga Almere aangesloten bij de internationale organisatie Krav Maga Worldwide. Dit betekent dat onze instructeurs zijn opgeleid en gecertificeerd door de grootste Krav Maga organisatie ter wereld.

 

Meld je nu aan voor een proefles!