Sterker. Fitter. Veiliger.

Beste ouders, de zomer komt er weer aan! Voor kinderen hét moment om buiten te spelen en lekker actief bezig te zijn. Maar waarom zouden ze stoppen met leren en zelfontwikkeling?

Van maandag 30 juli t/m vrijdag 3 augustus organiseert Krav Maga Almere een SUPERLEUK zomerkamp voor kinderen van 7-13 jaar. Ze leren gedurende deze week levensreddende zelfverdediging en weerbaarheid in realistische scenario’s terwijl ze in vorm komen voor volgend schooljaar en niet op de bank gaan hangen.

Je kind leert zich bewust te worden van gevaar, hoe gevaarlijke situaties vermeden kunnen worden en hoe hij/zij zichzelf kan verdedigen als dat nodig is. Daarnaast krijgt je kind meer zelfvertrouwen, leert assertiever worden, wordt meer onafhankelijk en krijgt kennis om zichzelf en/of anderen te beschermen tegen alledaagse situaties die kunnen gebeuren op school of op straat.

En dat terwijl hij/zij een geweldige tijd heeft met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes waarbij hij/zij levensvaardigheden ontwikkelt zoals o.a. respect (voor anderen en materialen), focus, teamwork, coaching en doorzettingsvermogen!

Indeling

We geven de dagen van het zomerkamp voornamelijk in onze eigen sportschool. Hier creëren we een veilige omgeving voor alle deelnemers waar iedereen zichzelf kan zijn. De locatie heeft 300 m2 trainingsoppervlak bedekt met een hoge kwaliteit judomatten, de beste en veiligste trainingsmaterialen, kleedkamers en een ruime ontvangstruimte.

Wanneer:  Maandag 30 juli t/m vrijdag 3 augustus 2018
Tijden: Elke dag van 8:30 tot 15:00 uur
Waar: Krav Maga Almere, Randstad 22-29, 1316 BP Almere
Voor wie:    Leeftijden 7-13 jaar. Ervaring is niet vereist!
   
8:30 - 9:00 uur           Inloop, doel(en) voor de dag vaststellen voor zelfontwikkeling 
9:00 - 10:30 uur  Training 1
10:30 - 10:45 uur   Korte pauze & gezonde snacks
10:45 - 12:15 uur  Training 2
12:15 - 13:15 uur Lunch pauze & vrije tijd
13:15 - 14:45 uur Training 3
14:45 - 15:00 uur Zelfreflectie van de dag, opruimen en klaarmaken voor ophalen

Diversiteit aan onderwerpen

We werken met verschillende onderwerpen om de kinderen zo breed mogelijk kennis te laten maken met zelfverdediging, weerbaarheid en persoonlijke veiligheid. Per dag behandelen we verschillende thema’s:

Dag 1

 • Werken aan persoonlijke doelen en ontwikkeling voor de aankomende week.
 • Anti-pesten: mentaal sterker in je schoenen staan en (non-)verbaal fysieke grenzen aan leren geven.
 • Basics 1: verschillende stoot- en trapcombinaties, het verdedigingen tegen vastgepakt worden en (basis-)verwurgingen.

Dag 2

 • Gastspreker van de brandweer: waar moet je op letten bij brand en hoe zorg je dat je snel veilig bent?
 • Basics 2: gevorderde combinaties met bokshandschoenen en licht sparren.
 • Hoe kan je jezelf verdedigen als je op de fiets zit of eraf wordt getrokken?

Dag 3

 • Strand dag met basis verdedigingen tegen verwurgingen, het worden vastgepakt of op de grond terecht komen. Ook verschillende grond technieken komen aan bod.
 • Bij mooi weer trainen we ook in het water, zoals verdedigingen tegen beetgepakt en ondergeduwd worden.

Dag 4

 • Hoe kan je je val breken als je op de grond valt en je tegenstander vervolgens snel van je af trappen? Gevorderde grondtechnieken worden ook behandeld.
 • Anti kidnapping module 1 & 2: verdedigingen als iemand je probeert te ontvoeren, van plek A naar B wilt krijgen (materialen zoals auto’s en busjes worden ingezet voor realistische scenario’s).

Dag 5:

 • Gastspreker van de politie: “stranger danger” principe, het herkennen van je onderbuikgevoel bij verdachte personen.
 • Back to school. Situaties die voor kunnen komen in de schoolbanken, snel uitgangen leren herkennen en jezelf leren verdedigen waarbij schoolspullen als wapen of schild gebruikt kunnen worden.
 • Training in het bos: schuilplaatsen vinden bij gevaarlijke situaties, wat kan een wapen zijn om jezelf te verdedigen & groot watergevecht als afsluiting.

*De indeling van de dagen is onder voorbehoud i.v.m. weersomstandigheden.

Het team

Krav Maga Almere werkt uitsluitend met professionele instructeurs die internationaal gecertificeerd zijn in Krav Maga. De instructeurs hebben een Verklaring Omtrent Gedrag en meerdere jaren praktijkervaring lesgeven aan kinderen. Er is altijd ten minste één instructeur aanwezig met een EHBO diploma (met specialisatie voor sportongevallen en kinderen) en (reddings-) zwemmen.

Aanmelden en contact

Wat is de investering van deze fantastische week vol unieke onderwerpen die niet terug te vinden zijn in standaard zomerkampen? Prijzen zijn inclusief Krav Maga Almere T-shirt, drinken, 1 lunch (tijdens de stranddag) en gezonde snacks gedurende de week.

 • Early bird registratie vóór 16 juli: €169,- of €49,- per losse dag.
 • Late registratie: €199,- of €79,- per losse dag.

Geef je kind deze zomer het geschenk van persoonlijke veiligheid en registreer vandaag nog. Er is maar beperkt plaats.
Aanmelden, vragen of zorgen? Bel 036 303 01 32 en vraag naar Laura van den Brink of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik op de flyer voor een vergroting.